Miten lainaan

Mikä taidelainaamo?

Taidelainaamosta voi lunastaa taideteoksen omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. Asiakkaana voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö. Lainaaminen tapahtuu kuukausijaksoissa ja vuokra on teoksen hinnasta riippuen 10–300€/kk.

Lahden Taidelainaamo välittää Lahden Taiteilijaseuraan, Lahden Taidegraafikoihin ja Valokuvataide ry:n kuuluvien taiteilijoiden teoksia. Seurojen jäseninä on n. 230 kuvataiteilijaa. Yli 800 teoksen valikoimassa on monipuolisesti maalauksia, taidegrafiikkaa, piirustuksia, veistoksia ja valokuvia.

Varaaminen

Asiakas voi varata teoksen viikoksi. Varauksia otetaan vastaan verkkosivujen kautta, puhelimitse sekä sähköpostitse. Varaus ei ole sitova. Soita 03 734 3865 tai lähetä sähköpostia taidelainaamo@lahdentaiteilijaseura.fi.

Lainaaminen

Taidelainaus etenee kuukausijaksoissa, perussopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi. Asiakas voi halutessaan palauttaa teoksen Lahden Taidelainaamoon, jolloin lainasopimus päättyy välittömästi. Pitäessään teoksen asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja noudattamaan Lahden Taidelainaamon sääntöjä koko laina-ajan kunnes teos on palautettu tai lunastettu. Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen ja se määräytyy teoksen kokonaishinnan mukaan.

Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos tulee kokonaan maksetuksi. Teoskohtainen kuukausimaksu on minimimaksu, mutta kuukausimaksuja voi halutessaan maksaa myös suuremmissa erissä.

Lainaaja on velvollinen korvaamaan teokselle laina-aikana aiheutuneet vahingot. Teokset lainataan Lahden Taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä.

Kertaosto

Asiakas voi halutessaan ostaa teoksen Lahden Taidelainaamosta myös kertaostona. Maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit.